Holthaugen Gard

Ysteri og bigård

Holthaugen Gard

Ysteri og bigård

< Forrige produsent

Neste produsent >

Produsent 

Holthaugen Gard

Østringsvegen 486, 2651 Østre Gausdal

+47 99 59 32 29

Holthaugen Gard produserer og selger ulike oster og rømme, og har egen bigård som produserer ca. 200 kg honning i året. De har eget ysteri hvor de har utviklet en salatost, pultost fra Gausdal og ulike kremoster. Prøv Holthaugens kremost med pesto, dill og pepper eller gressløk.

Bestill guidet tur inn i bienes rike

Fra 1. mai til 1. august tilbys guidet tur inn i bienes rike. Her kan du få være med å se hvordan biene har det inne i kuben, og få kjennskap til de ulike rollene i et bisamfunn. Vi tilbyr ulike aktiviteter etter hvert som sommeren går. Merking av dronninger, foring, fjerning av uønsket cellebygging, lage avleggere, produsere dronninger, slynging av honning, tapping av honning og foring til innvintring.

Her kommer du tett på biene og får kjennskap til dette unike samfunnet på en spesiell måte. Kanskje du også kan få en smak av honningen rett i fra bikuben. Dette gjøres sammen med birøkter Geir og i grupper på opptil 5 stk. Omvisningen tar ca. 1 time, og du får låne beskyttelsesutstyr. Pris voksen kr. 250,- og barn (under 12 år) kr. 150,-. 

 

< Forrige produsent
Neste produsent >

Holthaugen Gard