Ølruta

For deg som liker håndverksbrygg

Reiseruter

Ølruta

Antall stopp: 3

Lengde: 179 km

 

Lillehammer Mikrobryggeri – Ruten: 79 km

Ruten – Hubertus: 100 km

Ølbryggertradisjoner i Gudbrandsdalen

Som ellers i landet er ølbrygginga i Gudbrandsdalen en gammel skikk.
Øl hadde en sentral stilling som tørstedrikk, som rusdrikk og som næringsmiddel. Hjemmebrygget øl av malt hørte til ved de store høytidene og ved gravøl.

Lillehammer Brænderi kom i drift i 1847, og i 1852 ble driften utvidet til ølbrygging. Lillehammer bryggeri ble nedlagt i 1983, og gjenåpnet som Lillehammer Mikrobryggeri i 2006.

Ruten fjellbryggeri i Espedalen åpnet i 2008, og er Norges eneste fjellbryggeri.

Hubertus Bryggeri ble etablert i 2013, og brygger belgiskinspirert øl med norsk fjellvatn fra egen brønn.

Stoppesteder

Lillehammer Mikrobryggeri

Ruten Fjellstue

Hubertus Bryggeri