En reise i…

Verdens beste råvarer

 

Fra sør til nord

i Gudbrandsdalen

 

Møt stolte verter på historiske overnattings- og serveringsteder!

Hva har Johannes på Nermo Hotell i Øyer og Marianne Stensgård på Billingen Seterpensjonat i Skjåk til felles?

– De er begge vertskap på historiske steder og genuint opptatt av å videreføre kultur og mattradisjoner.
– De har begge tilgang på fantastiske råvarer rett utenfor døra. Dette vet de å utnytte til gode måltidsopplevelser for gjestene.

I Nord-Gudbrandsdalen har det lenge vært et stort fokus på lokale mattradisjoner og råvarer. De siste årene har det også skjedd mye i sørligere deler av Gudbrandsdalen, og idag finnes lokalmat produsenter i nesten hver bygd. Noen har eget utsalg og/eller distribusjon gjennom Gudbrandsdalsmat, andre ønsker å drive i mindre skala og tilbyr sine produkter gjennom Reko-ringen. Uansett størrelse er alle produsenter dedikerte og genuint opptatt av kvalitet.

Besøk noen av produsentene eller spisestedene i Gudbrandsdalen i sommer og bli bedre kjent med verdens beste råvarer! 

Foto av mat på fjøl Nermo Hotell

Prøv byggotto på Skjåkgryn med lokal ost. Smaker godt både som en egen rett eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

 

Oppskrift på verdens enkleste og beste Gudbrandsdal dessert

Så enkelt kan det gjøres! Hos Øyens Hjemmebakeri får du kjøpt gode «fettbrød» (tradisjonsbakst fra Gudbrandsdalen). På fettbrødet har du rømme fra Avdem gardsysteri blandet med litt kryddersirup fra Brimi Sæter og topper det hele med herlige bringebær fra Moe eller Heggerud gard. Alternativt kan du bruke pisket krem i kombinasjon med friske bær.

Budeie serverer mat til mann i dress. Gammelt foto fra seter.