En reise i…
Tradisjoner
Fra Lillehammer
til Lesja
gjennom Gudbrandsdalen
Langs reiseruta:
- Lillehammer Bakeri
- Lillehammer Mikrobryggeri
- Bringebær fra Moe
- Hafjell Slakteri
- Nermo Hotell
- Jevne Gård
- Gillebo Systu´n (grønnsaker)
- Annis Pølsemakeri og Spiseri
- Sygard Grytting Gardshotell
- Heggerud Gard
- Dovrelam
- Avdemsbue
Avstikker til fjells:
Fersk bakst og ølsmaking i Lillehammer
I Lillehammer kan du starte reisen hos Lillehammer Bakeri eller Lillehammer Mikrobryggeri. I Lillehammer Bakeri kan du nyte smaken av hjemmebakst i hyggelige lokaler ved Mesnaelva og handle lokalmat fra Gudbrandsdalen. Hos Lillehammer Mikrobryggeri kan du spise lunsj eller middag og kjenne på stemningen fra Lillehammers bryggerhistorie. Du kan også bestille ølsmaking med historiefortelling.
Friske bær og grønnsaker, gårdskafe og historiske hotell i Øyer
Fra Lillehammer går ferden nordover langs Gudbrandsdalsvegen. Første stopp er Hafjell hvor du kan besøke Bringebær fra Moe hvor du kan handle både bringebær og lokale produkter fra Øyerfjellet. Moe gard har en liten utekafe med flott utsikt over dalen. I Hafjell sentrum finner du Hafjell Slakteri som byr på et utvalg lokale kjøttprodukter. Litt lenger nord langs Gudbrandsdalsvegen ligger Jevne Gård med en koselig kafe og åpne hus med formidling av gårdens historie. Her kan du nyte egenprodusert ripssaft og hjemmebakst. Litt lenger nord og opp i lia ligger grønnsaksprodusenten Gillebo Systu´n som har en selvbetjent salgsbod på gården. Ønsker du å spise et bedre måltid eller trenger overnatting er Nermo Hotell nede i dalen eller Pellestova Hotell oppe på fjellet gode alternativ.
Norgeskjente pølser, bær og grønt og stolte kulturtradisjoner i Midt-Gudbrandsdalen
Neste stopp i Gudbrandsdalen er den hyggelige landsbyen Ringebu. Her finner du Annis Pølsemakeri og Spiseri. Annis pølser er viden kjent og i restauranten får du smaker av både egne kjøttprodukter og andre spennende retter. Om du ønsker litt fjelluft kan en avstikker fra Ringebu til Venabygdsfjellet anbefales. På Venabu Fjellhotell er det lange tradisjoner for å benytte lokale råvarer i matlagingen, og her kan du stikke innom for et måltid med fjellutsikt.
Videre langs Gudbrandsdalsvegen finner du Sygard Grytting Gardshotell som tilbyr ulike typer overnatting med måltidsopplevelse basert på gårdens egne råvarer. Et lite stykke lenger nord ligger Heggerud Gard hvor du kan handle friske grønnsaker fra eget utsalg på gården. Heggerud tilbyr enkel overnatting i campinghytter eller teltplass i hagen.
Prisbelønte oster, høgfjellslam og kafe med sjel i Lesja
Følg Gudbrandsdalsvegen/E6 videre nordover gjennom det frodige kulturlandskapet. Om du ønsker en avstikker til fjells kan en tur til Høvringen og Putten Seter anbefales. På fjellstua kan du kjenne lukta av rømmegrøt og nystekte vafler, og mye annen hjemmelagd tradisjonsmat. På Dombås fortsetter du E136 mot Lesja og Åndalsnes. Her kan du gjøre et stopp hos Dovrelam som har eget utsalg på gården. Rett etter Lesja sentrum ligger Avdem Gardsysteri og Avdemsbue. Her kan du nyte nydelig steinovnsbakt pizza med topping av ost fra eget ysteri og andre lokale smaker tilberedt på nye spennende måter. Du kan handle Avdems prisbelønte oster og mye annen lokalmat fra Gudbrandsdalen og Norge.