Smaken av Gudbrandsdalen
Helårsåpent
lokalmat utsalg
Det lokale matfatet bugner av gode råvarer!
Da de første menneskene etablerte seg i Gudbrandsdalen var det i et område med naturlige begrensinger og muligheter for matproduksjon. Langt nord, i innlandet og med fjell på alle kanter måtte vi tilpasse oss. I generasjoner har Gudbrandsdøler finjustert matproduksjonen. Et rikt jordsmonn, og noen av Norges eldste gårder er å finne her. Resultatet? En av Norges rikeste og mest varierte «matfat» med svært høy kvalitet. Som du og jeg kan nyte.
Flere spisesteder har en meny med kortreist og lokal mat – se våre anbefalte spisesteder.
Ønsker du å handle noen av de gode råvarene for å bruke de i ditt eget kjøkken, eller få maten ferdig tilberedt av en kokk? Nedenfor ser du noen av stedene som tilbyr lokaltmat fra Gudbrandsdalens produsenter. Mange av produsentene har åpent for besøk på sommerstid – se oversikt.