Turer
Natur, kultur og lokalmat i Gudbrandsdalen
Gode måltidsopplevelser i kombinasjon med natur- og kulturaktiviteter
Kombiner fottur, sykkeltur eller hesteridning med gode måltidsopplevelser. «Yte før nyte» er et kjent norsk ordtak som ligger dypt forankret i den norske folkesjela. For hva smaker vel bedre enn mat på tur i frisk fjelluft etter å ha utfordret kroppen til litt fysisk aktivitet. Den norske matpakka trenger ikke være kjedelig, bare fantasien setter grenser for hva du kan smøre med deg på tur. Gode lokale oster eller spekeskinke toppet med friske grønnsaker, bær eller urter. Mmmm.
Etter en lang dag med fysiske utskeielser er det godt å nyte utsikten og smaken av Gudbrandsdalen over det vakre landskapet, til fjells eller langs dalen. Og hva smaker vel bedre enn nyhøstede grønnsaker, poteter og bær fra kulturlandskapet i Gudbrandsdalen, fisk fra klare fjellvann eller kjøtt fra dyr på beite i frisk fjelluft? Smaker for alle sansene som forsterker opplevelsene!
Nedenfor finner du forslag til noen sykkel- eller vandreturer med kombinasjon av gode lokale matopplevelser!