Natur, kultur og lokalmat

Smaker som forsterker opplevelsene

Natur, kultur og lokalmat

Foto: Dreaminvan

Smaker som forsterker opplevelsene

 

 

Turer

Natur, kultur og lokalmat i Gudbrandsdalen 

 

 

 

 

Gode måltidsopplevelser i kombinasjon med natur- og kulturaktiviteter

Kombiner fottur, sykkeltur eller hesteridning med gode måltidsopplevelser. «Yte før nyte» er et kjent norsk ordtak som ligger dypt forankret i den norske folkesjela. For hva smaker vel bedre enn mat på tur i frisk fjelluft etter å ha utfordret kroppen til litt fysisk aktivitet. Den norske matpakka trenger ikke være kjedelig, bare fantasien setter grenser for hva du kan smøre med deg på tur. Gode lokale oster eller spekeskinke toppet med friske grønnsaker, bær eller urter. Mmmm.

Etter en lang dag med fysiske utskeielser er det godt å nyte utsikten og smaken av Gudbrandsdalen over det vakre landskapet, til fjells eller langs dalen. Og hva smaker vel bedre enn nyhøstede grønnsaker, poteter og bær fra kulturlandskapet i Gudbrandsdalen, fisk fra klare fjellvann eller kjøtt fra dyr på beite i frisk fjelluft? Smaker for alle sansene som forsterker opplevelsene!

Nedenfor finner du forslag til noen sykkel- eller vandreturer med kombinasjon av  gode lokale matopplevelser! 

 

 

Sykkel- eller vandreturer

Sykkeltur – Peer Gynt vegen –
5 dager

Vandretur – Peer Gynt stien fra Gålå til Espedalen – 6 dager

Fotturer på Venabygdsfjellet

Vandretur – Rondane nasjonalpark – 4 dager