En reise i…

Fjellfisk tradisjoner 

 

Fra sør til nord

i Gudbrandsdalen

 

Bilde av fjellørrett

Lær å tilberede fjellfisk!

Hva har Berit fra Ruten Fjellstue og Bjørn Ekerbakke fra Bessheim Fjellstue til felles?

– De er begge vertskap på fjellstuer og genuint opptatt av å videreføre mattradisjoner.
– De har begge tilgang på fantastiske råvarer rett utenfor døra. Dette vet de å utnytte til gode måltidsopplevelser for gjestene.

Hvorfor lønner det deg å bruke ferske lokale råvarer? Berit fra Ruten Fjellstue tilbereder sik fra Espedalen og Bjørn fra Bessheim Fjellstue tilbereder fjellørret fra Jotunheimen. Her kan du få noen tips og triks til hvordan tilberede fjellfisk og hvordan bruke lokale råvarer fra Gudbrandsdalen som tilbehør.

Besøk noen av produsentene og spisestedene i Gudbrandsdalen i sommer og bli bedre kjent med verdens beste råvarer! 

Lær å tilberede varmrøkt sik med Berit fra Ruten Fjellstue

Varmrøkt sikt fra Jotunheimfisk i Espedalen er råvare av ypperste kvalitet, og egner seg både til lunsj, som lett sommermiddag og til kveldsmåltid. Som tilbehør til siken har Berit valgt mandelstappe med poteter fra Sve Gard i Vågå, broccolini fra Gillebo Systu´n i Øyer og sylta rødløk. Til dressing benyttes rømme fra Avdem Gardsysteri med friske urter fra Aukrust gard og urteri.

Lær å filetere og tilberede fjellørret med Bjørn Ekerbakke fra Bessheim Fjellstue

Fersk fjellørret fra Sjodalsvannet er fin og rød i kjøttet. Bjørn Ekerbakke lærer bort noen triks om hvordan du enkelt kan filetere fisken. Fjellørreten serveres med fløte -og rømmesaus lagd av rømme fra Avdem Gardsysteri med gressløk og fiskekrydder fra Aukrust Gard & Urteri. Som tilbehør serveres nydampa mandelpoteter, gulrot og bakte rødbeter.

Budeie serverer mat til mann i dress. Gammelt foto fra seter.