Aukrust Gard & Urteri

Økologisk urteforedling og grønnsaker

< Forrige produsent

Neste produsent >

Produsent

Aukrust Gard & Urteri

Nordgard Aukrust, 2686 Lom, Norge

+47 612 11 215

Aukrust Gard & Urteri ligger solvendt under Lomseggen omkranset av de høyeste fjellene i Nord-Europa, i en jordbrukskultur med et godt egnet klima for blomster og urter. Her finner du garden Nordgard Aukrust med solbrune tømmerhus og en omfattende urteproduksjon.

I gardsbutikken finner du landets største utvalg av økologisk te og krydder, spekepølser fra egne dyr og grønnsaker i sesongen. På Aukrust gard dyrkes de fleste vanlige grønnsakslag som gulrot, kålrot, potet, rødbet, kål osv. i tillegg til veksthusprodukter som tomat og frisk basilikum. I urtehagehuset er det gårdsutsalg, utstillinger, konserter og servering. Her får du mat og kultur hånd i hånd.

På Aukrust Gard har drifta vært økologisk godkjent siden 1986. Garden driver bio-dynamisk med Demeter-godkjenning, som er det strengeste av alle økologiske merker. Aukrust Gard & Urteri dyrker rundt 200 ulike sorter urter som de mange serveringsstedene i Gudbrandsdalen nyter godt av, og er en viktig lokalmat produsent. Aukrust Gard & Urteri er et stopp på Bær og grønt ruta.

< Forrige produsent
Neste produsent >

Aukrust Gard & Urteri