Brimi Sæter

Foto: Cathrine Dokken

Setercafé og signaturmeny

Brimi Sæter

Foto: Audun Aagre

Setercafé og signaturmeny

< Forrige spisested

Neste spisested >

Produsent og spisested

Brimi Sæter

Smørlivegen, 2685 Garmo

+47 40 07 51 53

Brimi Sæter har åpen seterkafe fra ca 20. juni til 20. august. Da tar vi med oss dyra til fjells, og åpner opp for overnatting og signaturmenyen vår 4- retters skråpå-tå hver kveld kl 19.00. Overnatting på rom i seterhus, brisker på låven eller lavo på tunet.

Det er daglig produksjon i ysteriet som du kan et innblikk i, og du kan hilse på flere av dyra på setra. Seterkafeen byr på seterkost som rømmevafler, rømmegrøt/spekemat og god gammeldags kjøttsuppe med godt hjemmebakt brød/ hardbrød til.

Brimi Sæter produserer og selger tradisjonelle seterprodukt frå Gudbrandsdalen. Sæterost, rømme, smør, spekepølse, salami, kjøtt av sætergris, lam, kalv & urfe er noen av produktene du kan få kjøpt og smakt. Sæterosten har fått priser under oste VM i Bergen 2018 og NM i gardsost 2016.

Å ta med seg dyra på fjellbeite sommerstid har vært en viktig del av norsk landbruk i fleire hundreår, og seterdrift er en viktig del av den norske kulturarven. Brimi sæter har vært i tradisjonell drift så lenge folk kan huske. Alle dyra på setra er viktige for oss, og hver enkelt fortjener å leve et godt liv. På setra får de god plass, frisk luft og godt stell.

Brimi Sæter er kjent for sin 4-retters Skråpå-tå meny. På hjemmesmidde bordgriller byr vi deg på ei stemningsfull opplevelse rundt langbordet på låven. Du smelter din egen ost, og får servert mange gode smakar fra dyra på setra.

< Forrige produsent
Neste produsent >

Brimi Sæter