Hindsæter

Foto: Hindsæter

Sæterkjøkken med historisk sus

Hindsæter

Foto: Cathrine Dokken

Sæterkjøkken med historisk sus

Hindsæter

Foto: Hindsæter

Sæterkjøkken med historisk sus

< Forrige spisested

Neste spisested >

Spisested og overnatting

Hindsæter

Sjodalsveien 1549,2683 Tessanden

+47 61 23 89 16 

Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell fra 1898 midt i naturen i Jotunheimen. Du finner oss like ved Besseggen/Gjende langs Nasjonal Turistvei Valdresflya på 950 moh. Her kan du nyte panoramautsikten over elven Sjoa, Sjodalen og Jotunheimen.

Vertskapet André og Karola byr på sæteratmosfere, matopplevelser og gode historier. Vi er opptatt av genuin matlaging med bruk av friske, sunne og bærekraftige råvarer.

Hovedråvaren i vårt kjøkken er reinsdyrkjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året. Ofte benytter vi også kjøtt av lokale, gamle kuraser – urfe – som beiter ute hele sommeren. Utegangarsau, ørret fra krystallklare fjellvann, kje fra lokale geitegarder og sjømat fra kysten er også bærekraftige råvarer i vår gastronomiske tradisjon. Hindsæter har fått kvalitetsstempel fra Innovasjon Norge som god norsk spisested.

Om sommeren er det mange stier for korte og lange vandreturer rett fra hotelldøra.  Om vinteren er det ski- og trugeløyper som fører bl.a. på toppene i Jotunheimen.

< Forrige produsent
Neste produsent >

Hindsæter