Jevne Gård

Tid til å bare være

Jevne Gård

Tid til å bare være

Jevne Gård

Tid til å bare være

< Forrige produsent

Neste produsent >

Produsent

Jevne Gård

 

Kongevegen 222, 2636 Øyer

+47 977 57510

Jevne gård er en gårdskafé i historiske omgivelser som tilbyr mat fra jord til bord. Her serveres friske bærdrikker og rykende fersk gjærbakst. Sommeren 2022 er gårdskafeen åpen 17.-19.og 22.-25. juni, 14.-17. og 21.-24. juli, 13.-14. og 20.-21. august.

Gårdstunet består av mange gamle bygninger som ble satt opp i starten av 1700- tallet. Eldhuset er gårdens eldste hus og ble restaurert på starten av 2000-tallet. Det er et tre-etasjers hus hvor første etasje ble brukt til baking av alle slag. I perioder er Eldhuset i drift med bakst av blant annet Jevnekaku i den flotte vedfyrte bakerovnen.

Erling Jevne og Inger- Lise Sæterbakken er trettende generasjon. Gården drives på tradisjonelt vis med skogsdrift, gras og poteter. I fjøset er både sau og gris. Erling og Inger- Lise selger varer på bestilling fra gården. Fra gårdens store hage plukkes rips, solbær, rabarbra, plommer, rogn og epler. Det produseres både ripssaft, ripsdrikk, rabarbradrikk, eplemost og diverse syltetøy.

Lam og poteter
Jevne selger hele og halve lam, ferdig oppdelt og pakket etter kundens ønsker. Lammene har hatt det gode liv på Jevne og lengst inne i Åstdalen, hvor Jevne har sæter. Poteter av slaget Peik er håndplukkede. Både bakst, mat og småpoteter selges fra 3 kg poser til 25 kg sekker.

Jevne har ulike arrangement på gården:
8. oktober: Høstmarked og konsert i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse
10. desember Julemarked

< Forrige produsent
Neste produsent >

Bringebær fra Moe