Reiseruter
Ølruta
Antall stopp: 3
Lengde: 197 km
Lillehammer Mikrobryggeri – Ruten Fjellstue: 79 km
Ruten Fjellstue – Lom Bryggeri: 118 km
Ølbryggertradisjoner i Gudbrandsdalen
Som ellers i landet er ølbrygginga i Gudbrandsdalen en gammel skikk.
Øl hadde en sentral stilling som tørstedrikk, som rusdrikk og som næringsmiddel. Hjemmebrygget øl av malt hørte til ved de store høytidene og ved gravøl.
Lillehammer Brænderi kom i drift i 1847, og i 1852 ble driften utvidet til ølbrygging. Lillehammer bryggeri ble nedlagt i 1983, og gjenåpnet som Lillehammer Mikrobryggeri i 2006. Her kan du få ølsmaking sammen med god lokalmat midt i Lillehammer sentrum.
Espedalen fjellbryggeri åpnet i 2008, og er Norges eneste fjellbryggeri. På Ruten Fjellstue serveres god mat basert på lokale råvarer fra Gudbrandsdalen, med smak av bryggeriets eget øl.
Lom Bryggeri produserer øl under merkevaren Lomb basert på lokalt preg og identitet. Bryggeriet har produksjonslokaler og et lite utsalg i Lia i Lom.