Avdem Gardsysteri

Premierte oster

< Forrige produsent

Neste produsent >

Produsent

Avdem Gardsysteri,

Avdemsbue

Romsdalsvegen 1706, 2665 Lesja

+47 123 45 678

Avdem Gardsysteri produseres tradisjonsrike oster og meieriprodukter som pultost, prim, gubb, kvitkjuke og smør, i tillegg til brunostetypen Huldreost og Fjelldronning som er en franskinspirert upasteurisert rødkittost. Ostene fra Avdem har funnet flere priser i oste VM, og en rekke andre utmerkelser.

Produksjonen er inspirert av lokal kultur og håndverkstradisjoner. Vi yster av upasteurisert mjølk, dvs. råmjølk som ikke er varmebehandla før vi starter ysteprosessen. Med dette tar vi vare på de gode kvalitetene som er i mjølka, noe som er viktig for utvikling av smak og aroma i sluttproduktet. For oss gjør det ysteprosessen mer robust og interessant.

Avdemsbue er en landhandel opprinnelig fra 1878, mens dagens butikklokale er fra 1938. På Avdemsbue finner du alle produkta til Avdem Gardsysteri, i tillegg til oster frå 12-20 andre norske ysteri. Ølhylla teller mellom 20-25 norske mikrobryggeri, i tillegg til at vi har spekemat, røkt fisk, kaffe, te, mjøl, saft og syltetøy med mer. Et stort utvalg lokalmat fra Gudbrandsdalen og resten av Norge.

I den nyåpnede kafeen (utformet som en stor ost) med panoramautsikt utover dalen, kan du nyte steinovnsstekt pizza med egne oster, rømmegrøt eller nystekte vafler. Avdem Gardsysteri er et stopp på Osteruta.

< Forrige produsent
Neste produsent >

Avdemsbue